
Sisäinen auditointi – voimavara vai velvollisuus?
Sisäinen auditointi organisaatiossasi. Auditoija saapuu paikalle iloisena ja luo positiivisen ilmapiirin. Hän on valmiina tekemään yhteistyötä ja auttamaan organisaatiotanne huomaamaan kehitettäviä asioita ja tunnistamaan uusia mahdollisuuksia.
Hetkinen, hän ei olekaan täällä nuuskimassa ja vain osoittelemassa virheitä?
Auditoijaan saatetaan liittää monenlaisia ennakkoasenteita kuten vastustusta ja pelkoa. Samalla, kun auditoijan pitää olla perehtynyt jatkuvasti muuttuviin säännöksiin ja standardeihin, auttaa hyvä auditoija organisaatiota myös ymmärtämään, kuinka sisäiset auditoinnit ja innostavaan auditointikulttuuriin panostaminen voivat olla voimavara, ei taakka, ja jopa investointi organisaation menestykseen.
Auditoijan rooli ei ole helppo, mutta sisäinen auditointi on parhaimmillaan voimakas työkalu organisaation kehittämisessä ja jatkuvassa parantamisessa. Kun auditointikulttuuri on innostava, muuttuu sisäinen auditointi velvollisuudesta yrityksen voimavaraksi.

Innostava auditointikulttuuri ja auditoijan rooli
Auditoijan tehtävä on tunnistaa organisaation vahvuuksia ja auttaa niiden hyödyntämisessä. Näin auditoija voi tarjota räätälöityjä suosituksia, jotka tukevat organisaation erityistilannetta ja tavoitteita.
Auditoija on eräänlainen opas ja tukija, ei pelkästään puutteiden osoittelija. Kun auditoija ja organisaatio työskentelevät yhdessä avoimessa, innostavassa ilmapiirissä, syntyy todellinen mahdollisuus toteuttaa jatkuvan parantamisen mallia.
Toimintakulttuuri, jossa sisäisiä auditointeja ei pelätä, vaan ne nähdään mahdollisuutena kasvuun ja kehittymiseen, luo avoimen ympäristön, jossa kaikki voivat osallistua ja jakaa tietoa. Tehokas viestintä, avoin vuoropuhelu ja yhteistyö auditoijan ja organisaation välillä mahdollistavat molemminpuolisen ymmärryksen tavoitteista ja tarpeista.
Perinteinen sisäinen auditointi
Jatkuvan parantamisen sisäinen auditointi

Sisäisen auditoinnin hyödyt
Haluat auttaa yrityksiä ja organisaatioita jatkuvan parantamisen polulle, sillä tehokkaasti toteutetut sisäiset auditoinnit tuovat organisaatiolle monia hyötyjä.
- Ne toimivat moottorina jatkuvassa parantamisessa, riskienhallinnassa ja laadun varmistamisessa.
- Organisaatio voi havaita prosessien pullonkaulat, tehostaa toimintaansa ja saavuttaa strategiset tavoitteensa tehokkaammin.
- Sisäiset auditoinnit myös varmistavat, että organisaatio noudattaa sovellettavia standardeja ja säädöksiä.
- Ne toimivat tehokkaana työkaluna johdolle päätöksenteossa ja auttavat organisaatiota pysymään kilpailukykyisenä muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.
Kummalla mallilla sinä teet seuraavan sisäisen auditointisi, perinteisellä vai jatkuvan parantamisen mallilla?

Haluaisitko kehittyä taitavaksi sisäiseksi auditoijaksi?
Sisäinen auditointi uudella konseptilla
Tukea sisäisiin auditointeihin?
Me Rambollilla suosittelemme säännöllistä EHS-vaatimustenmukaisuuden arviointia, kun haluatte enemmän vaikuttavuutta sisäisiin järjestelmäauditointeihinne. Kahden arvioinnin mallillamme päästään syvemmälle mahdollisten poikkeamien juurisyihin ja sen johdosta myös laadukkaampiin kehitysehdotuksiin. Valmentavalla otteella toteutettu yhteisarviointi nostaa organisaation työntekijöiden sitoutumista ja edesauttaa jatkuvan parantamisen toteutumista. Kun positiivisesta kehityksestä on näyttöä yhä useampien hyvien käytäntöjen havainnoimisena ja esiintuomisena, on organisaation turvallisuuskulttuuri toivotusti nousujohteisella polulla. Rambollin asiantuntijoiden tehtävä on auttaa organisaatioita ohjautumaan tälle kehityspolulle, sillä se johtaa kokonaisvaltaisesti kestävämpään toimintaan. Ota yhteyttä niin mennään yhdessä kohti kestävämpää tulevaisuutta!
Soita, lähetä sähköpostia tai ota yhteyttä sivun lopussa olevalla yhteydenottolomakkeella.
Miten voimme auttaa?

Petri Heittola
Product Manager - Safety Engine | HSEQ Managing Consultantpetri.heittola@ramboll.fi+358 40 0673722Finland
Ota yhteyttä lomakkeella