EHS Compass by Ramboll uudet ominaisuudet 01/2024

Katso Asiakastiedotteet-sivustolta kaikki versiopäivitykset ja koulutustarjonta.


 

Uudet ominaisuudet ja muutokset

Lawly:lle on nyt jätetty hyvästit, ja samalla on tehty parannuksia palveluun

 • Arviointien vertailusivu
 • Kuvan ottaminen arvioinnissa
 • Luonnos-havainto jonka voi viimeistellä myöhemmin
 • Lisätty ylläpitäjille mahdollisuus nähdä käyttäjien viimeisin sisäänkirjautumiskuukausi
 • SSO sisäänkirjautumisen muutokset

 

ehscompass_p

Lawlylle on jätetty hyvästit

Vuonna 2022 Lawly sai uuden nimen, EHS Compass by Ramboll. Nyt puolentoista vuoden jälkeen olemme jättäneet Lawlylle viimein hyvästit, ja tuki lawly.fi osoitteistolle on poistunut.

Jos vielä on joku joka käyttää vanhoja linkkejä, pikalinkkejä tai QR koodeja palveluun, nyt on pakko päivittää osoite: app.ehscompass.ramboll.com

Assessment_comparison1assessment2assesssment3

Arviointien vertailusivu

Arviointeja on mahdollista vertailla keskenään. Tavoitteena on että vuotuista edistymistä on helppo seurata; toistuvat ongelmat samassa kohdassa pyritään tuomaan esiin.

Vertailuun on kaksi eri tietä: Raportit – Johdon raportit – Arvointiraportit sekä klikkaamalla Arvioinnin ikonia.

 • Arvioinnin ikonin kautta saa näkyville vertailun arvioinneista jotka on ko. arvioinnin asetuksissa asetettu vertailtaviksi.
 • Johdon raporttien kautta on mahdollista valita vertailtavaksi mitkä tahansa arvioinnit, myös eri alitileiltä jos käyttäjällä on niihin oikeudet.

Vertailtava data on sekä taulukkomuodossa että graafeina. Taulukoiden tietoja voi valita ja viedä esimerkiksi excel- muotoon.

assessment4assessment5

Kuvan ottaminen arvioinnissa ja Luonnos-tyypin havainto

Arviointitilanteessa ei ole aikaa kirjoittaa havaintoa valmiiksi. Sen vuoksi olemme lisänneet Luonnos-tyyppisen havainnon, johon muistiinpanoja ja kuvia tai liitteitä voi lisätä ja palata viimeistelemään havainto myöhemmin.

 • Voit kirjoittaa kuvauksen
 • Voit klikata kamera-ikonia ja ottaa yhden tai useamman kuvan laitteesi kameralla (PAD suositeltava)
 • Voit lisätä muita liitteitä laitteeltasi.

Luonnosta voi viimeistellä arviointisivun lisäksi myös Havaintosivulla. Luonnosta ei voi siirtää seuraavaan vaiheeseen, vaan se täytyy muuntaa halutunlaiseksi muuksi havainnoksi.

 

users1

Milloin käyttäjä on viimeksi kirjautunut sisään

Pääkäyttäjän tulee tietää kuka järjestelmää käyttää. Siksi olemme lisänneet viimeisen kuukauden jolloin käyttäjä on ollut sisällä, sekä indikaation jos siitä on pitkä aika, tai jos käyttäjä ei ole ikinä kirjautunut sisälle.

 

sso1

SSO sisäänkirjautumisen muutokset

Compassiin on lisätty mahdollisuus kieltää muut kuin Microsoft ja Google login (SSO login). Eli käyttäjä ei enää voi kirjautua pelkällä salasanalla, vaan aina käytetään yrityksen tietoturvaa tukevaa SSO:ta.

Tällä hetkellä ylläpitomme voi kytkeä ominaisuuden päälle tilillenne.  Kun olemme saaneet pidemmän ajan käyttökokemuksia, voimme tuoda ominaisuuden pääkäyttäjien hallinnoitavaksi.

Kun ominaisuus kytketän päälle, ne käyttäjät joilla ei ole SSO:ta linkitettynä EHS compass palveluun, ohjataan sivulle jossa tämä tapahtuu. Sen jälkeen sisäänkirjautuminen tapahtuu vain SSO:ta käyttäen.

Tunnetut Ongelmat:

 • SSO ei välttämättä toimi kännykän selaimella. Ongelma on mahdollista kiertää esimerkiksi chromessa valitsemalla “Tietokonesivusto” asetuksista.
 • Päivän ensimmäinen SSO kirjautuminen voi epäonnistua. Kannattaa yrittää ainakin kahdesti.

Bugikorjaukset ja muut muutokset

Pieniä bugeja ja tekstejä on korjattu. Ylläpitopuolellemme joka ei näy asiakkaille on tehty lukuisia muutoksia. Joitakin kirjastoja on päivitetty.

Mikäli havaitsette ongelmia, voitte raportoida niitä edelleen osoitteeseen helpdesk@ehscompass.ramboll.com